+972-77-70-60-850  nazovite nas naSkype Me
Pronadji putovanje
 

Via Dolorosa 
 
Via Dolorosa je ulica unutar zidina Starog grada Jeruzalema  
Zemlja neobične ljepote 
 
Izrael je poznat kao zemlja neobične ljepote  
Judeja i Galileja 
 
Biblija nam govori o duhovnoj Judeji i plodnoj Galileji  
Mrtvo more 
 
Lječilišna i podmladjujuća svojstva Mrtvog mora poznata su od davnina  
 
Početna
Dobro je znati
Prijevoz i transferi
Preporuke
Video
Newsletters

 
RONILAČKA TURA I POVIJEST JORDANA I ISRAELA  - 10 dana / 9 noći


1.dan, Tel Aviv / Jeruzalem
Dolazak u zračnu luku Ben Gurion. Prijem i asistencija lokalnog vodiča I predstavnika Via Jerusalem Tours. Transfer u hotel u Jeruzalemu. Večera i noćenje.
 
2. dan, Jeruzalem: antički grad
Doručak. Ujutro odlazak na Maslinsku goru kako bi uživali u prekrasnom panoramskom pogledu na grad Jeruzalem. Nakon toga, spuštamo se prema Getsemanskim vrtovima, slijedi posjet samostanu Pater Noster i Crkvi agonije. Poslijepodne ćemo posjetiti drevni grad Jeruzalem sa svim njegovim bazarima, Zid plača, Via Dolorosu i crkvu Svetoga groba. Povratak se u hotel. Večera i noćenje.
 
3. dan, Betlehem i Novi Jeruzalemu
Doručak. Odlazak u Betlehem, posjet rodnom mjestu Isusa i Crkvi rođenja, nakon toga posjet Pastirskim poljima i obilayak Mliječne špilje. U popodnevnim satima nastavljamo do Ein Kerem gdje ćemo posjetiti crkvu Sv. Ivana Krstitelja i potom se vrati u Jeruzalem na panoramski obilazak modernog dijela grada: Zgrada Vrhovnog suda, parlament (Knesseta), svijećnjacima (Menorah) te za kraj dana posjet Muzeju holokausta (Yad Vashem). Povratak se u hotel u Jeruzalemu. Večera i noćenje.

4.dan, Jeruzalem / Mrtvo more / Masada / Eilat
Doručak. Napuštamo Jeruzalem i vozimo se kroz Judejsku pustinju do Mrtvog mora, koje se nalazi na najnižoj točki na zemlji, 400 metara ispod razine mora. Dolazak na jednu od plaža kako bi uživali u jedinstvenom iskustvu plutanje na Mrtvom Moru, što je ujedno Izvrsna prilika za isprobavanje terapeutskih svojstava blata koje sadrži veliku količinu korisnih minerala. Polazak prema Masadi gdje ćemo posjetiti čuvenu utvrdu kralja Heroda, simbol otpora židovskog naroda. Zatim svoje putovanje nastavljamo prema Eilatu, poznatom turističkom resortu na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
 
5. dan, Eilat
Doručak. Od ranog jutra do 15:30h , napravit ćemo naše tri zarona na Crvenom moru na izraelskoj strani. Počevši do grebena "Japanski vrtovi". Prva dva zarona će biti s broda, a treći se može obaviti s obale ili iz istog broda. Snack uključen tijekom dana ronjenja. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
6. dan, Eilat / Aqaba
Doručak. Prelazak granice s Jordanom preko graničnog prijelaza Araba. Nakon graničnih formalnosti, slijedi  doček našeg jordanskog predstavnika i transfer do vašeg hotela u Aqabi. U 11h slijedi prvi zaron tog dana "Gorgonia II" (Gorgone II), a drugi 14 sati na mjestu koje se zove "Sedam sestara" gdje ćemo vidjeti potopljeni tenk. Povratak se u hotel. Večera i noćenje.
 
7. dan, Aqaba
Rano ustajanje kako bi već oko 7h napravili prvi zaron i vidjeli potopljeni kraljavski brodu "Ceda Pride". Slijedi povratak u hotel na doručak. U 11h na drugom zaronu vidjeti ćemo potopljenu olupinu zrakoplova Hercules. Povratak u hotel i odmor. U 15h slijedi treći posljednji yaron toga dana prema Japanskim vrtovima. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
Napomena: Članovi skupine koji ne žele roniti mogu uživati ​​u ronilačkim mjestima koja su također idealna za prakticiranje ovog sporta. Svi zaroni su sa broda i uključuju i ručak.
 
8. Dan Aqaba / Wadi Rum / Petra
Nakon doručka, krećemo prema Wadi Rum kako bismo uživalu u dvosatnoj vožnji 4x4 džipom kroz pustinju. Ondje ćemo posjetiti ostatke nevjerojatnog nabatejskog grada Petra, koji je bio naseljen Nabatejcima 300 g. prije Krista. Nakon posjeta slijedi transfer do hotela u Petri. Večera i noćenje.
 
9. dan,  Petra / Madaba / planina Nebo / Tel Aviv

Doručak. Krećemo prema gori Nebo odakle je Mojsije promatrao "Obećanu zemlju". Nastavak puta prema Madabi, koji je poznat po svojim bizantskim mozaicima te se još zove i „grad mozaika“. Transfer do mosta Allenby, obavljanje graničnih formalnosti i povratak u Izrael. Transfer do hotela u Tel Avivu. Večera i noćenje.
Preporuka: Slobodna noć za uživanje u noćnom životu Tel Aviva, koji je poznat po svojem motu "gradom koji nikada ne spava".
 
10. dan Tel Aviv / povratak
Doručak. Slobodno jutro u Tel Avivu za odmor, šetnju gradom ili uživanje u plaži. Prijelaz u zračnu luku i povratni let.